Seminář organické architektury v Dornachu

10-8-2011

14-8-2011

Duše a styl stavby prvního goetheana

Podtitul: Stavitelský impulz Sophie Stinde a bytost Edith Marion ve východu utvářejících sil antroposofie.

Seminář s Jörgem Schrödrem od 10.8. do 14.8. 2011 v Dornachu, Švýcarsko

Ze spolupráce Rudolfa Steinera se Sophií Stinde a Edith Maryon vzniklo první Goetheanum. Je styl prvního Goetheana nyní již minulostí? Jaký význam může mít pro naší přítomnost a budoucnost? Formy stavby prvního Goetheana měly morální účinky. Co na nás působí morálně skrze styl? Jakým způsobem bychom mohli nalézt takový styl, aby působil do světa kvalitativně morálně a skrze to pozitivně sociálně? Pokusíme se procítit tvorbu stylu prvního Goetheana jako tvorbu v jednotném stylu.

Jörg Hermann Schröder, absolvoval Institut waldorfské pedagogiky v německém Wittenu,
je waldorfský učitel a jevištní eurytmista (www.winterreise-eurythmie.eu). Zabývá se duchovními naukami, dějinami umění, malířstvím, hudbou a dalšími uměleckými obory. Přednáší o tématech biodynamického zemědělství a o tvorbě zahrad ve spolupráci s elementárními bytostmi. Zabývá se také výzkumem sil podporujících zdraví (www.anaelis.de). Má 14ti leté zkušenosti s vedením seminářů v Čechách a na Slovensku. Jeho simináře ho vedou do mnohých zemí Evropy; způsob jeho výuky vede člověka do hloubky k vážnému porozumění antroposofii.

Ubytování: Gästehäuser und Zimmervermittlung am Goetheanum : www.goetheanum.org
Stravování: individuální (přímo v Goetheanu v kavárně nebo v Restauraci Vital Speisehaus) Cena: 87 EUR , "Lepší jako nepřijet je zaplatit méně". Ubytování, doprava a stravování individuální. Kdo si neví rady a nebo se chce spojit a zlevňovat pobyt, necht´ se nahlásí a zároveň nabídne svoje možnosti. Začátek semináře: Středa 10. 8. od 9:00, ukončení semináře: Neděle 14. 8. v 17:00, seminář bude v němčině s překladem do slovenského a českého jazyka.

Přihlášky: Lubor Perháč, e-mail: , +421 905 986 245

Letáček v PDF